Un agent economic a acuzat autoritățile administrației publice din Găgăuzia de acțiuni ilegale

Un agent economic a acuzat autoritățile administrației publice din Găgăuzia de acțiuni ilegale

O companie a depus o plîngere la Consiliul Concurenței la 4 octombrie 2018, prin care acuză Direcția Principală a Sănătății, Familiei și Protecției Sociale a Comitetului Executiv al Găgăuziei, că ar fi introdus o restricție ilegală în cadrul unui anunț de participare la procedura de achiziție publică.

Este vorba despre o achiziție publică organizată repetat pentru procurarea amestecurilor lactate uscte pentru copii pentru a doua jumătate a anului 2018. În acest caz, autoritatea locală ar fi introdus, fără nici un suport legal, interdicția uleiului de palmier și derivanților acestuia din compoziția amestecurilor uscate, cu scopul de a favoriza un singur concurent.

Consiliului Concurenței a dispus inițierea investigației privind presupusa încălcare.

Întreprinderea. este o companie din Chișinău, constituită în anul 1994, avînd ca ocupație de bază comerțul cu ridicata a produselor farmaceutice, inclusiv, comercializarea amestecurilor lactate uscate pentru copii.

Consiliul Concurenței a cerut de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informații cu privire la utilizarea uleiului de palmier, rapiță și derivaților acestora în formulele de început și de continuare ale preparatelor pentru sugari și copii mici și prezentarea informațiilor referitor la existența studiilor, metodologiilor, regulamentelor aferente subiectului.

După investigații, Consiliul Concurenței a constatat că stabilirea interdicției uleiului de palmier în specificațiile tehnice a procedurii de achiziție publică nr. 18/04015 din 11.09.2018 de către autoritatea contractantă, nu a restrîns concurența dintre operatorii economici în cadrul procedurilor de achiziție publică, respectiv nu s-au limitat careva drepturi de procurare sau comercializare a produselor reclamantului în sensul art. 12 lit. a) și c) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load