COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultimele informații despre Programul de dobîndire a cetățeniei R. Moldova prin investiții

Ultimele informații despre Programul de dobîndire a cetățeniei R. Moldova prin investiții

Guvernul a făcut astăzi o prezentare detaliată a proiectului privind obținerea cetățeniei prin investiții.

Responsabilii de la Guvern spun că acest proiect vine să sprijine Executivul în a atrage investiții în RM și să devină un instrument suplimentar în crearea locurilor de muncă. Vicedirectoarea Agenției Servicii spune că în Uniunea Europeană circa 20 de state oferă programe asemănătoare cu cel implementat la noi.

În statele UE anual se oferă circa 6 mii de cetățenii persoanelor care investesc. „Nu sînt atît de mulți aplicanți, în schimb vorbim de beneficii obținute de state”.

Reprezentații guvernului au explicat detaliat tot procesul de obținere a cetățeniei RM, excluzînd orice tentativă de fraudă.


Pînă a intra banii în Fondul de Investiții a RM, sumele sînt păstrate într-un cont dintr-o Bancă Comerciala din RM. Plasarea acestor bani într-un cont ESCROW este o siguranță suplimentară și nu reprezentă altceva decît a cincea măsură de verificare”.

Reprezentanta Guvernului spune că acest program nu are nicio legătură cu proiectul Amnistiei Fiscale. Aceste două proiecte nu au nimic în comun și nu se intersectează la nivel de date.

Iulia Petuhov a mai adăugat că identitatea persoanelor care au cîștigat cetățenia prin investiții nu poate fi divulgată, pentru că acestea sînt date cu caracter personal. Mai mult, nu poate fi divulgată nici țara de unde provine acesta.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load