UE va ajuta Moldova și Ucraina să dezvolte turismul rural

UE va ajuta Moldova și Ucraina să dezvolte turismul rural

Raionul Soroca din Republica Moldova și raionul Iampol din Ucraina vor dezvolta turismul rural cu sprijinul Uniunii Europene prin cooperare transfrontalieră.


Informația a fost comunicată de către mass-media din Ucraina, care a menționat că a fost lansat proiectul „Turismul rural – un pas sigur pentru încurajarea cooperării transfrontaliere între raionul Soroca din Moldova și raionul Iampol din regiunea Vinnița a Ucrainei”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programele de cooperare teritorială în cadrul Parteneriatului Estic, Programul de cooperare transfrontalieră Moldova-Ucraina, relatează NOI.md.


Proiectul va fi implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca și administrația raională Iampol din regiunea Vinnița. Scopul proiectului este consolidarea potențialului furnizorilor de servicii turistice și a capacității autorităților locale ale raioanelor Soroca și Iampol, pentru dezvoltarea și promovarea turismului rural.


Pentru aceasta, părțile vor organiza o serie de cursuri, excursii la pensiuni turistice și altele. Partenerii intenționează, de asemenea, să organizeze patru festivaluri în comun, să elaboreze o hartă turistică, să filmeze clipuri video și un film documentar care va prezenta patrimoniul turistic al orașelor Soroca și Iampol.


În cadrul proiectului sînt planificate reparații ale instituțiilor publice de cultură, precum și a 15 stațiuni turistice (nouă în raionul Soroca, șase în raionul Iampol). Proiectul este unul pilot. Și de implementarea lui cu succes va depinde în mare măsură atragerea noilor investiții pentru promovarea turismului rural prin cooperarea transfrontalieră între raioanele din Moldova și Ucraina.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load