TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucraina duce negocieri cu Moldova privind transportul de gaze din UE

Ucraina duce negocieri cu Moldova privind transportul de gaze din UE

Ucraina duce negocieri cu Moldova privind transportul de gaze din Uniunea Europeană în țara noastră.


Acest lucru a fost scris de către șeful Consiliului de administrație al SA Naftogaz Ukrainî Andrei Kobolev pe pagina sa de pe rețelele de socializare, menționînd că importul din Europa pentru Moldova reprezintă prețuri avantajoase și libertatea alegerii furnizorului.


„Folosirea depozitelor ucrainene garantează securitatea economică a vecinului nostru, îi va proteja de comportamentul imprevizibil și politic nemotivat al Gazpromului. Pentru Ucraina este la fel o perspectivă interesantă. Cooperarea cu Moldova ne va permite să umplem suplimentar depozitele noastre și capacitățile sistemului de transport gaze”, a adăugat el.


Andrei Kobolev a menționat că principalul obiectiv care urmează să fie atins în prezent este semnarea unui acord între operatorii sistemului de transport gaze ale ambelor țări privind cooperarea în toate punctele de interconexiune, în conformitate cu rigorile europene.


„Este vorba despre o cooperare, de pe urma căreia în aceeași măsură au de cîștigat ambele părți – adică sînt șanse mari pentru atingerea unei înțelegeri în toate chestiunile deja într-o perspectivă apropiată”, a scris șeful Consiliului de administrație al Naftogaz Ukrainî.
Anterior Prim-ministrul Moldovei, Maia Sandu, a declarat că în prezent Moldova procură gaze de la Gazprom la un preț, la care ar putea obține gaze în regim revers din Ucraina. Chișinăul se teme că Rusia ar putea suspenda tranzitul de gaze prin Ucraina începînd cu 2020 și țara noastră va rămînea fără gaze.


Anterior Ukrtransgaz i-a solicitat Moldovei să se folosească de sistemul ucrainean de transport gaze în contextul tergiversării construcției gazoductului din România. Pe lîngă aceasta, Ukrtransgaz i-a propus părții moldovenești să creeze propria rezervă de gaze în depozitele subterane din Ucraina pentru a asigura livrările de gaze neîntrerupte către consumatorii moldoveni în sezonul rece 2019-2020.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load