Ucraina a introdus taxe antidumping la cimentul din Moldova

Ucraina a introdus taxe antidumping la cimentul din Moldova

Ucraina a introdus taxe antidumping la cimentul din Moldova, Rusia și Belarus.


În special, Comisia Interdepartamentală pentru Comerț Internațional (CICI) din Ucraina a aprobat decizia privind utilizarea măsurilor antidumping privind importul cărămizilor din ciment și a cimentului Portland din Rusia, Belarus și Moldova în țară.


Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat pe site-ul web al Ministerului Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, transmite Noi.md.


Se subliniază faptul că Comisia Interdepartamentală pentru Comerț Internațional a stabilit prezența importului care fac obiectul unui dumping din aceste țări în perioada 2015-2018. În același timp, ponderea importurilor de cărămizi de ciment și de ciment Portland din Federația Rusă, Belarus și Moldova în volumul total al importurilor acestor mărfuri către Ucraina pe întreaga perioadă de cercetare a crescut constant, indicînd intenția de a crește în continuare volumul importurilor care fac obiectul unui dumping din aceste țări.


"În acest sens, CICI a decis aplicarea taxelor antidumping în mărime de 114,95% pentru mărfurile originare din Federația Rusă, 57,03% - pentru mărfurile originare din Belarus și 94,46% - pentru mărfurile originare din Moldova. Taxa va fi percepută pe o perioadă de cinci ani", se arată în mesaj.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load