Ucraina a extins ancheta antidumping privind importul pieselor metalice din Moldova

Ucraina a extins ancheta antidumping privind importul pieselor metalice din Moldova

Ucraina a extins anchetă antidumping privind importul pieselor metalice din Moldova și Belarus, transmite Noi.md.


După cum a menționat Interfax-Ucraina, în publicația oficială guvernamentală ”Uriadovîi Curier” a fost anunțată extinderea anchetei antidumping a Ucrainei cu privire la importul în Ucraina a barelor (armătură) din oțeluri carbonice și aliate din Moldova și Belarus.


Potrivit documentului, Comisia interdepartamentală privind comerțul internațional (CICI) a stabilit necesitatea prelungirii termenului-limită a anchetei antidumping. Avînd în vedere acest lucru, la 14 mai 2019, CICI a decis să prelungească ancheta pînă la 15 luni, care a fost inițiată la 2 iulie 2018. Decizia CICI din 14 mai 2019 de extindere a anchetei intră în vigoare din 18 mai.


La 2 iulie 2018, Comisia interdepartamentală privind comerțul internațional a inițiat o anchetă antidumping privind importul în Ucraina a tijelor din oțel carbonic și aliat din Republica Moldova și Belarus.


Atunci s-a menționat că, potrivit datelor Statisticii de Stat, în ianuarie-aprilie 2018, importurile de tije și bare laminate la cald, din oțel carbonic din Moldova în Ucraina, au constituit 20,8 mii tone (12,56 milioane dolari), alte tije din oțel carbonic din Moldova - 23 mii tone (13,29 milioane dolari SUA), din Belarus - 23,7 mii tone pentru 13,54 milioane dolari SUA. 


În plus, importul de alte tije și bare din alte metale aliate din Moldova în această perioadă a constituit 3,8 mii tone (2,31 milioane de dolari SUA), din Belarus - 1,5 mii tone (1,1 milioane dolari SUA).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load