COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transportul de mărfuri în Moldova a crescut cu aproape 20%

Transportul de mărfuri în Moldova a crescut cu aproape 20%

În Moldova au fost transportate mai multe mărfuri, în timp ce creșterea volumului transportări acestora a fost remarcată la toate tipurile de transport, cu excepția transportului feroviar, transmite Noi.md.

După cum a anunțat Biroul Național de Statistică, în general, în ianuarie-martie 2019, întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 3,6 mil. tone de mărfuri, volum superior celui înregistrat în perioada similară din anul 2018 cu 19%.

Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe mărfuri au fost transportate prin intermediul mijloacelor de transport rutier. Astfel, în ianuarie-martie 2019 întreprinderile de transport rutier au transportat 2,4 mil. tone de mărfuri, cu 32,8% mai mult decît în perioada corespunzătoare din anul precedent


Ponderi considerabile în volumul total de mărfuri transportate cu transportul rutier revin întreprinderilor din municipiul Chişinău - 47,0%, regiunile de dezvoltare Centru - 27,8%, Nord - 16,3%, Sud - 5,5% și UTA Găgăuzia - 3,4%.

Cu mijloacele de transport feroviar în ianuarie-martie 2019 au fost transportate 1,2 mil. tone de mărfuri, sau cu 2,0% mai puțin faţă de aceeași perioadă din anul 2018.

În structura mărfurilor încărcate în vagoane la staţiile de cale ferată din ţară ponderi mai mari s-au înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: cereale şi produse de panificaţie – 41,9%, materiale de construcţie şi ciment – 27,0%, metale feroase şi fier vechi – 7,8%, petrol şi produse petroliere – 1,5%.

Transportul aerian de mărfuri în ianuarie-martie 2019 a constituit 0,4 mii tone, în creștere cu 56,5% față de aceeași perioadă a anului 2018, iar transportul fluvial a crescut cu 32,1%, pînă la 21 mii tone.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load