Transgaz va cumpăra Vestmoldtransgaz și va construi gazoductul Ungheni-Chișinău

Transgaz va cumpăra Vestmoldtransgaz și va construi gazoductul Ungheni-Chișinău

Contractul de vînzare-cumpărare al Întreprinderii de Stat «Vestmoldtransgaz» de către Compania românească «Transgaz», prin intermediul Companiei SRL «Eurotransgaz», înființată de aceasta în Moldova, va fi semnat în termen de 30 de zile.


În aceeași perioadă, partea moldovenească trebuie să primească prin transfer banii pentru acest obiect. Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul Moldovei Pavel Filip, reamintind că SRL «Eurotransgaz» a fost recunoscut pe 26 februarie, cîștigător al Concursului de privatizare al «Vestmoldtransgaz».


Șeful Guvernului i-a cerut Ministerului Economiei și Infrastructurii să-și facă cît mai curînd posibil "temele pentru acasă", să ia măsurile necesare pentru aprobarea modificărilor la legislație, să emită permisul pentru construirea gazoductului Ungheni-Chișinău și să-l conecteze la rețelele interne de gaze.


Pavel Filip a menționat că construcția gazoductului Ungheni-Chișinău este un proiect ambițios, pe care autoritățile doresc să-l finalizeze pînă la sfîrșitul acestui an.


Premierul a subliniat că, dacă ne mobilizăm eforturile, pînă la sfîrșitul anului este real să construim gazoductul Ungheni-Chișinău, care va permite sporirea securității energetice a Republicii Moldova.


Șeful guvernului a spus că cel mai bine este ca acest proiect să fie realizat de un investitor, care are o experiență bogată în acest domeniu, solicitîndu-i companiei române să respecte termenele și să înceapă construcția cît mai curînd posibil, cînd condițiile meteorologice vor favoriza acest lucru.


Î. S. «Vestmoldtransgaz» vor fi vîndută contra sumei de 180 de milioane de lei, cu condiția de a face investiții de cel puțin 93 de milioane de euro, timp de 2 ani.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load