TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Transferurile mijloacelor bănești în Moldova au scăzut

Transferurile mijloacelor bănești în Moldova au scăzut

În luna noiembrie 2019, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 101,40 mil. USD, în scădere cu 2,1 la sută comparativ cu noiembrie 2018.

Despre aceasta a anunțat Banca Națională a Moldovei, menționînd că pe parcursul perioadei ianuarie-noiembrie 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 114,79 milioane dolari SUA, cu 4,8 la sută mai puțin decît în aceeași perioadă a anului precedent, transmite Noi.md.

Potrivit datelor BNM, în structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 58,4 la sută (în creștere cu 6,7 p.p., comparativ cu noiembrie 2018), urmate de transferurile în dolari SUA - 37,9 la sută (în descreștere cu 4,4 p.p.) și cele în ruble rusești – 3,7 la sută (în descreștere cu 2,3 p.p.).

În noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară a anului precedent, fluctuațiile cursului de schimb al valutelor față de dolarul SUA au contribuit cu 1,5 puncte procentuale la scăderea totală a valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, însă, de facto (eliminîndu-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent), a fost înregistrată o diminuare a volumului transferurilor cu 0,6 la sută.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load