Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Transbordările de mărfuri prin portul Giurgiulești au atins un nivel record

25 apr. 2019,, 08:30   Economie
2483 0

În anul 2018, transbordările de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești au crescut cu peste 10%, atingînd un nou record de 1,05 mil. tone.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul portului, pe parcursul anului 2018, Portul Giurgiulești a efectuat exporturi de mărfuri în 53 de țări, iar importuri – din 33 de țări. Totodată, 76% din importuri provin din Uniunea Europeană, iar 57% din exporturi au fost destinate Uniunii Europene.

Potrivit lui Mathias von Tucher, noul director general al companiei „Danube Logistics” SRL, care este investitorul general și operatorul portului, anul trecut a fost remarcată o creștere semnificativă a transbordărilor de mărfuri solide în vrac, în special pietriș, cărbune și îngrașăminte minerale.

„Datorită creșterii cererii de transbordare și de închiriere a terenurilor din business parcul portului, planificăm să dublăm capacitatea terminalului multifuncțional pentru mărfuri uscate prin cumpărarea de echipamente suplimentare, precum și construirea unui alt chei”, a spus el.

„Danube Logistics” SRL este o entitate deținută în întregime de compania olandeză „Danube Logistics Holding” BV, în timp ce interesele economice asociate participației „Danube Logistics Holding” BV în „Danube Logistics” SRL sînt partajate cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Mathias von Tucher a fost numit director general al „Danube Logistics” SRL în luna martie, după ce a deţinut mai multe funcții de conducere în cadrul companiei mai mult de cinci ani. El l-a înlocuit în funcţia de director general pe Thomas Moser. Înainte de a se alătura la „Danube Logistics” SRL, Mathias von Tucher a fost director general al unei companii germane de inginerie și a deținut mai multe funcții de conducere la BMW Group.

„Danube Logistics” a semnat în 2014 un acord investiţional cu Guvernul RM pentru construcţia portului Giurgiuleşti, pe malul Dunării, la confluența rîului Prut. În imediata apropiere se află portul românesc Galaţi şi portul ucrainean Reni. Portul este capabil să primească atît nave fluviale, cît și nave maritime. Acesta este unicul punct fluvio-maritim direct de distribuţie şi transbordare în/din Republica Moldova. El are un şir de terminale, în special de produse cerealiere, de produse petroliere, de containere, de mărfuri în vrac, de uleiuri vegetale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?