COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tot mai mulți agenți economici folosesc Ghișeul unic de raportare electronică

Tot mai mulți agenți economici folosesc Ghișeul unic de raportare electronică

În decursul anului 2019, numărul total al persoanelor juridice și fizice care au depus declarații electronice prin intermediul Ghișeului unic www.raportare.gov.md a crescut, față de anul 2018, cu 8,5% și a alcătuit 75 mii, notează Noi.md.

În perioada de referință, numărul cetățenilor care au utilizat platforma menționată a sporit, față de anul 2018, cu 13,1% și a constituit peste 17,8 mii, iar numărul persoanelor juridice – cu 7,2% și a alcătuit circa 57,2 mii.

Aceleași date arată că numărul declarațiilor depuse de cetățeni prin Ghișeul unic de raportare electronică practic s-a dublat și a depășit cifra de 39,2 mii, iar numărul de rapoarte depuse de persoanele juridice a crescut cu 17,8% și a alcătuit peste 1 mil. 863,5 mii.

Ghișeul este administrat și dezvoltat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF). Lansat în ianuarie 2018, Ghișeul unic de raportare electronică este un serviciu electronic centralizat de raportare fiscală, financiară și statistică către Serviciul Fiscal de Stat (SFS), Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Asigurări Sociale, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Biroul Național de Statistică.


Ghișeul a înlocuit vechiul proces de raportare, cînd agenții economici și alte persoane juridice prezentau rapoartele separat pentru fiecare din cele cinci entități, cu un singur proces unificat de autentificare, validare și raportare prin intermediul portalului www.raportare.gov.md.

Anul trecut, CTIF a implementat pe portalul nominalizat două tipuri noi de rapoarte și a ajustat altele 16, a operat optimizări ale funcționalităților existente și a dezvoltat unele funcționalități noi.

În prezent, prin intermediul Ghișeului unic de raportare electronică pot fi depuse în regim on – line 131 tipuri de rapoarte. Cele mai multe rapoarte, 104 la număr, pot fi depuse în adresa SFS.

Pentru a obține acces la Ghișeul unic de raportare electronică, persoanele care nu dețin conturi de utilizatori ai portalurilor www.raportare.gov.md sau www.servicii.fisc.md, vor parcurge procedura de autentificare prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control al accesului MPass cu ajutorul semnăturii electronice obținută preventiv.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load