COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tofilat comentează demisiile de la "Moldovagaz"

Tofilat comentează demisiile de la "Moldovagaz"

Remanierile de cadre despre care a anunțat recent președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz Vadim Ceban ar putea atesta începutul procesului de îmbunătățire a situației la întreprindere.

Această opinie a fost exprimată într-un comentarii exclusiv pentru eNews de către expertul în domeniul energetic Sergiu Tofilat.

„Deocamdată nu pot să răspund în ce mod ar trebui reformată întreprinderea de stat Moldovagaz în viitorul apropiat, dar evenimentele recente deja sînt un început bun”, a declarat Tofilat.

Mulți asociază valul de concedieri la Moldovagaz cu studiul lansat recent de Tofilat în colaborare cu expertul Tudor Șoitu. Rezultatele acestuia au arătat că, timp de cel puțin 20 de ani, în Moldovagaz de nenumărate ori au avut loc cazuri de fraudă sub „protecția” statului și acționarilor. În plus, rezultatul administrării „inteligente” a întreprinderii a fost o scădere a veniturilor și, în consecință, o creștere a datoriilor Moldovagaz.


Toate acestea au afectat în final consumatorul obișnuit, care a plătit 1,5 miliarde de lei suplimentar ca urmare a reevaluării ilegale a mijloacelor fixe în 2009 și a creșterii costurilor de amortizare.

Adăugăm că Tofilat a vorbit despre necesitatea unui audit urgent și detaliat la Moldovagaz acum două luni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load