COVID-19 în MOLDOVA

Tabăra de educație financiară la prima ediție în Republica Moldova

Tabăra de educație financiară la prima ediție în Republica Moldova

Peste 300 de elevi și tineri s-au înscris la prima tabără de educație financiară din Republica Moldova, care a început ieri în cadrul proiectului Dă sens banilor”, desfășurat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

În deschiderea evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că educația financiară este o preocupare importantă a Băncii Naționale. „Astăzi, noua realitate pe care o parcurge întreaga omenire impune o nouă viziune asupra educației financiare, bazată pe o abordare digitală, dar care, ca și pînă acum, să vină din suflet și dorința de a sprijini publicul în lumea financiar-bancară”.

Tabăra de educație financiară include cinci sesiuni care se vor desfășura în fiecare zi pe parcursul acestei săptămîni la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Astfel, participanții vor afla sau își vor aprofunda cunoștințele despre ceea ce reprezintă sistemul financiar național, conceptele financiare utilizate cel mai frecvent, economiile și investițiile, instrumentele de creditare și multe altele.


Cele discutate în cadrul primei tabere de educație financiară îi va ajuta, de asemenea, să înțeleagă mai bine informațiile despre cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar și să-și folosească mai eficient cunoștințele teoretice în situații practice.

Tabăra de educație financiară face parte din campania lansată vara aceasta de către Banca Națională a Moldovei „Petrece vacanța cu BNM”, care se va încheia pe 31 august 2020.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load