COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Сum statul a dat Aeroportul Chișinău concesionarului Avia Invest absolut gratuit

Сum statul a dat Aeroportul Chișinău concesionarului Avia Invest absolut gratuit

Aeroportul Internațional Chișinău i-a revenit concesionarului Avia Invest absolut gratuit. Totodată, compania își îndeplinește obligațiunile investiționale inclusiv din taxa de 9 euro, pe care o achită pasagerii, ceea ce nu este corect în raport cu cetățenii. Opinia a fost expusă de către jurnalistul economic Oleg Cosîh în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV-Moldova.

“Pînă la epidemie, fluxul de pasageri pe Aeroportul din Chișinău era de aproape trei milioane de persoane pe an. Doar în baza acestui articol, concesionarul cîștiga aproape 30 de milioane de euro pe an. Timp de 49 de ani (P.R. pentru această perioadă Aeroportul a fost dat în gestiune concesionarului) suma se va ridica pînă la 1,5 miliarde de euro. Totodată, compania s-a angajat să investească în Aeroport aproximativ 240 de milioane de euro. Se pare că modernizarea anunțată este finanțată de către toți moldovenii care zboară cu avionul, și nu de către investitor, așa cum s-a afirmat.”, a declarat Cosîh.

Pe de altă parte, economistul Roman Chirca spune că acordul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat în condiții netransparente, iar statul nu a primit absolut nimic în schimbul pierderii controlului asupra unei infrastructuri rentabile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load