SUA alocă Moldovei o nouă sumă de bani pentru dezvoltarea economică

SUA alocă Moldovei o nouă sumă de bani pentru dezvoltarea economică

Statele Unite ale Americii vor aloca Moldovei peste 11 milioane de dolari pentru dezvoltarea economică și promovarea reformelor structurale în țară.


Acest lucru este prevăzut de Programului USAID pentru reforme structurale, la a cărei lansare oficială au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, și alții, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Programul urmărește îmbunătățirea mediului de afaceri și a comerțului în țară, ajutînd instituțiile guvernamentale și sectorul privat să accelereze implementarea mecanismelor de liberalizare a comerțului, să adopte reforme structurale, să contribuie la stimularea mediului de afaceri și să îmbunătățească comunicarea strategică între sectorul privat și actorii publici.


„Acest eveniment este unul foarte important pentru noi, în contextul implementării reformelor promovate de Guvernul Republicii Moldova. Cred că doar prin eforturi comune putem aduce Europa la noi acasă, prin asigurarea unui nivel înalt de trai al populației, dezvoltarea economiei naționale, creșterea puterii de cumpărare și a competitivității mărfurilor autohtone”, a declarat Chiril Gaburici în cadrul evenimentului de lansare.


Potrivit lui, evaluarea coridoarelor comerciale ale Republicii Moldova, inițiată de noul program USAID, este un instrument necesar pentru a înțelege mai bine constrîngerile și blocajele existente. „Ținînd cont de faptul că sectorul tehnologiilor informaționale este unul prioritar, consider că este foarte important să punem baza unei economii digitale în Republica Moldova. Sîntem deschiși să operăm modificările necesare în legislație, cadrul regulator și instituțional, pentru a avansa în crearea economiei digitale, care va contribui la dezvoltarea economică și socială a țării, creșterea potențialului și crearea noilor locuri de muncă în Moldova”, a remarcat Gaburici la lansarea Programului USAID.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load