Struguri din Moldova, exportați pentru prima dată pe cale maritimă în EAU

Struguri din Moldova, exportați pentru prima dată pe cale maritimă în EAU

Pentru prima dată, un lot de struguri de masă din Republica Moldova au fost exportați în Emiratele Arabe Unite (EAU) pe mare, relatează NOI.md.


Astfel, circa 18 tone de struguri de masă din Moldova au fost livrați în EAU de către un grup de producători din satul Costești din Raionul Ialoveni.


Strugurii au ajuns la destinație în 25 de zile și urmează să fie vînduți la un preț de 1,8 dolari SUA pe kilogram în rețelele locale de magazine.


Contractele de furnizare au fost semnate în urma participării producătorilor moldoveni la expoziția „World of Perishables” de la Dubai.


După cum a menționat managerul cooperativei agricole FructBioImpex, Iurie Bivol, transportul strugurilor pe mare costă aproape la fel ca transportul rutier spre Sankt-Petersburg – 4 mii de dolari pe container. În cazul în care strugurii moldovenești vor fi pe gustul consumatorilor din Emiratele Arabe Unite, în toamna acestui an vor fi livrate loturi mai mari.


În anul 2017, Moldova a exportat 110 mii de tone de struguri de masă, în timp ce 80% din volumul total au revenit Rusiei, României, Belgiei, Irakului, Poloniei, Lituaniei etc.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load