Start campaniei de recepţionare a cererilor de subvenţionare pentru 2018

Start campaniei de recepţionare a cererilor de subvenţionare pentru 2018

Agenţia de intervenţie şi plăţi pentru agricultură (AIPA) a susţinut astăzi o conferinţă de presă prin care a lansat Campania de recepţionare a cererilor de subvenţionare pentru anul 2018.


Astfel, începînd de astăzi şi pînă pe 31 octombrie current, producătorii agricoli au posibilitatea să depună cereri pentru a obţine subvenţii.


Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, conform bugetului de stat pe 2018, în fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural sînt direcţionate circa 900 milioane de lei, iar circa 5% din acest fond vor fi repartizate pentru proiectele prezentate de specialiştii tineri.


Totodată, directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a afirmat că în acest an se aşteaptă la un număr destul de mare de cereri, avînd în vedere că şi perioada de depunere a dosarelor va fi una destul de mare.


“Este pentru prima dată cînd lansăm atît de devreme această campanie, în alţi ani acest lucru se întîmpla abia în luna iulie sau august. În 2017 am avut aproape 7800 de cereri din partea producătorilor agricoli. Estimăm că şi în acest an vom avea un număr nu mai mic comparativ cu anul trecut”, a menţionat Nicolae Ciubuc.


Ca şi în anii trecuţi, în 2018 prioritate vor avea investiţiile realizate de tineri, de femei în afaceri, în cazul cărora statul va acorda subvenţii majorate, ceea ce constituie 15% din valoarea investiţiilor.


Cei care vor promova agricultura ecologică, la fel, vor beneficia de adaosuri suplimentare în proporţie de 20%  din valoarea ivestiţiilor.


Acest an vine şi cu o noutate pentru producătorii agricoli - lansarea programului de acordare a subvenţiilor în avans. Acest program va fi lansat odată cu aprobarea conceptului sau programului de către Guvern.


Potrivit directorului AIPA,  în următoarele zile urmează ca acest program să fie expus dezbaterilor publice, în aşa fel încît în primăvara acestui an să fie lansat.


Tot în acest an, Agenţia de intervenţie şi plăţi pentru agricultură îşi propune să lanseze posibilitatea depunerii online a cererilor sau aplicaţiilor producătorilor agricoli.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load