Soldul creditelor companiei „Air Moldova” a scăzut în 2017 cu o treime

Soldul creditelor companiei „Air Moldova” a scăzut în 2017 cu o treime

Soldul creditelor companiei „Air Moldova” a scăzut cu 110 milioane în 2017 sau cu mai bine de o treime – de la 310 milioane la 200 de milioane de lei.


Totodată, foarte important este faptul că Compania nu are datorii expirate faţă de băncile comerciale, bugetul statului ori salariaţi. Cifrele financiare globale atestă că „Air Moldova” este o companie puternică și viabilă.


Acest lucru este menționat în declarația Companiei de Stat „Air Moldova”, făcută, după cum s-a menționat în aceasta, ca răspuns la speculațiile nejustificate din presă despre situația financiară a Companiei, relatează NOI.md.


În declarație se menționează că „Air Moldova”, în 2017, a înregistrat un trafic record, transportînd peste 1.130.000 de pasageri (în creştere cu peste 20% faţă de 2016), ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat din istoria sa de 25 de ani.


În același timp, „Air Moldova” a contribuit și la dezvoltarea traficului de tranzit prin Aeroportul Internațional Chișinău, transportînd aproape 160.000 de pasageri, în creştere cu 40% faţă de 2016. Aceasta e o dovadă a faptului că tot mai mulţi pasageri străini aleg serviciile „Air Moldova”, iar produsul final e unul potrivit din punctul de vedere al calităţii şi preţului.


În declarație se mai specifică faptul că au fost introduse 3 destinaţii noi pentru companie în 2017 – Dubai, Geneva și Krasnodar, iar flota companiei s-a lărgit cu două aeronave noi – o aeronavă Embraer 190 (în noiembrie 2016) și o aeronavă Airbus A319 (în mai 2017) – ceea ce a necesitat investiţii suplimentare.


„Air Moldova” a mai remarcat că companiile de leasing internaţional studiază activitatea financiară a Companiei, iar colaborările cu ele şi monitorizarea regulată sînt dovezi ale faptului că „Air Moldova” desfăşoară un business viabil, iar aceste companii de leasing vor colabora în continuare cu Compania.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri