TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slusari spune cînd va fi publicat raportul comisiei de anchetă privind frauda bancară

Slusari spune cînd va fi publicat raportul comisiei de anchetă privind frauda bancară

Raportul Comisiei parlamentare care anchetează devalizarea sistemului bancar ar putea fi publicat pe 17 octombrie.


Cel puțin asta a spus deputatul și președintele comisiei de anchetă, Alexandru Slusari în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.


Deputatul susține că membrii comisiei de anchetă privind frauda bancară trebuie să finalizeze raportul pe 10 octombrie. După care mai au cîteva zile pentru redactarea documentului.


„Mai avem încă două săptămînă pînă la prezentarea raportului final privind anchetarea fraudei bancare. Pe 10 octombrie expiră termenul. Mai discutăm anumite divergențe. La moment raportul are 47 de pagini. O să vedem dacă prezentăm raportul sau rezumatul. Pe 17 octombrie e data limita de prezentare”, a menționat Alexandru Slusari la TV8.


Deputații au votat, în ședința Parlamentului din iunie 2019, formarea și componența comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare. Președintele comisiei este membrul PPDA Alexandru Slusari, iar vicepreședinte - socialistul Vladimir Golovatiuc.


AGORA precizează că în anul 2018, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, ar fi fost recuperate circa 715 milioane de lei. Pînă la 1 ianuarie 2019, autoritățile au reușit să recupereze circa 1,718 miliarde de lei de la cele trei bănci implicate în jaful secolului din Republica Moldova, aflate în proces de lichidare. Acest lucru înseamnă că pînă astăzi, pe parcursul primelor luni ale anului curent au fost recuperate aproape 600 de milioane de lei.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load