Slusari, despre produsele importate din Ucraina: Este alarmant

Slusari, despre produsele importate din Ucraina: Este alarmant

Săptămîna trecută, deputatul Blocului ACUM, Igor Munteanu, a criticat acțiunile Consiliului Concurenței, care ar fi admis ca sucurile de import să invadeze magazinele din R. Moldova, iar astăzi, un alt deputat ACUM, Alexandru Slusari se arată indignat de faptul că produsele lactate și din carne ucrainești sînt importate în cantități mari în țara noastră.


Parlamentarul susține că, în primele patru luni ale anului 2019, a crescut importul la carne de pasăre din Ucraina de două ori, la lapte și smîntînă – aproape de patru ori, iar la înghețată importurile s-au majorat cu 75 %.


Alexandru Slusari așteaptă cifre oficiale și în cazul sucurilor și conservelor.


„Înțeleg că tendința este aceeași. Tot mai des observ cum în supermarketuri tot mai puțin se vînd bomboanele moldovenești, iar rafturile sînt ocupate de dulcuri din țara vecină. Este alarmant ceea ce se întîmplă. După fiecare producător autohton sînt locuri de muncă pentru cetățenii noștrii, care foarte puțini au rămas în Moldova.Suntem în mare întîrziere cu acțiunile de protejare a producătorilor autohtoni. Avem sarcina să remediem situația cît mai urgent”, a scris Slusari pe Facebook.


Pe 17 august, deputatul Igor Munteanu a postat mai multe poze realizate într-un magazin din care se vedea că mai mult de jumătate dintre sucurile de pe raft sînt produse în Ucraina.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load