Sinteza lunii: Vama ,,a vărsat” peste 1,5 miliarde de lei la bugetul de stat

Sinteza lunii: Vama ,,a vărsat” peste 1,5 miliarde de lei la bugetul de stat

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna februarie a anului curent, constituie 1,512 miliarde de lei.


Suma este cu 123 de milioane de lei sau cu 9% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 46.103.


Totodată, în primele două luni ale acestui an, instituția a încasat la bugetul de stat 2,747 miliarde de lei, înregistrînd o creștere cu 61,8 milioane de lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.


La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii februarie, au fost relevate 725 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.).


Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 396 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.649.353 lei.
În luna februarie, fluxul unităților de transport a constituit 296.452 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 60.470 și, respectiv, 45.836 de traversări.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load