SFS a amintit despre majorarea prețurilor minime la țigări

SFS a amintit despre majorarea prețurilor minime la țigări

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a reamintit despre creșterea de la 1 ianuarie 2018 a prețului minim de vînzare cu amănuntul pentru țigaretele cu filtru și impunerea amenzilor pentru vînzarea lor la prețuri mai mici.


Într-un comunicat de presă, SFS menționează că, în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2018, de la 1 ianuarie 2018, prețul minim de vînzare cu amănuntul pentru țigările cu un filtru a fost majorat de la 16 la 21 de lei pe pachet, relatează NOI.md.


Totodată, SFS a amintit că Legea stabilește sancţionarea cu amendă în mărime de 50% din valoarea ţigaretelor respective, în cazul comercializării țigaretelor cu filtru/fără filtru la prețuri mai mici decît preţurile minime de referinţă, cu excepția țigaretelor produse sau importate pînă la 1 ianuarie 2018, aflate în stoc la momentul controlului, pornind de la prețul minim de referință respectiv, dar nu mai puţin de 1000 de lei.


Amenda stabilită, în cazul comercializării țigaretelor cu filtru/fără filtru la prețuri mai mici decît preţurile minime de referinţă, se percepe la bugetul de stat prin decizia adoptată de Serviciul Fiscal de Stat.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load