Serviciul Vamal anunță înlesniri pentru anumite tipuri de exportatori

Serviciul Vamal anunță înlesniri pentru anumite tipuri de exportatori

Exportatorii de mărfuri nu vor mai trebui să prezinte o garanție financiară pentru a beneficia de scutiri la introducerea temporară a utilajelor și instrumentelor necesare producerii mărfurilor destinate exportului.

Un proiect de hotărîre, promovat de Serviciul Vamal în acest sens, a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

Menționăm că, în prezent, costul unei garanții financiare poate fi de pînă la 35% (TVA – 20% + TV  –  0-15%) din valoarea totală a utilajului plasat în regim de admitere temporară. Prin urmare, în cazul unor echipamente de producere evaluate, de exemplu, la 100.000 de euro și cu taxa vamală de 15%, antreprenorul trebuie să aloce 35.000 de euro pentru garanția financiară.

Astfel, odată cu excluderea acestei condiții, antreprenorii vor putea să investească acești bani pentru procurarea unor noi echipamente și extinderea liniei de producere a mărfurilor destinate exportului. În acest context, noua facilitate va contribui la promovarea exportului/reexportului, crearea unor noi locuri de muncă, dezvoltarea sectorului în care activează întreprinderea, precum și a economiei, per ansamblu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load