Șansa de care au parte tinerii dornici de muncă în Moldova

Șansa de care au parte tinerii dornici de muncă în Moldova

Absolvenții instituțiilor de învățămînt,tinerii care își caută primul job, șomerii dar și persoanelor care doresc să-și schimbe locul de muncă au avut posibilitatea să aleagă din cele peste 2.000 de posturi vacante propuse de 50 de angajatori la Tîrgul locurilor de muncă pentru tineri.


Printre domeniile expuse se numără: tehnologiile informaţionale, contabilitate, medicină, inginerie, management, juridică, comerț, servicii pază și securitate și industrie ușoară, scrie Agora.


Reprezentanții  Inspectoratului de Stat al Muncii au oferit solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii.


Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii au prezentat informaţii despre implementarea proiectelor în domeniul inițierii unei activităţi de antreprenoriat și oportunităţile de deschidere a unei afaceri.


Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri a informat  tinerii despre serviciile de ghidare în carieră și prezentarea ocupațiilor care se potrivesc cel mai bine profilului vocațional.


În cadrul Tîrgului, au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au oferit posibilitatea participanților să accese gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md și platforma Tîrgului on line www.e-angajare.md.


De asemenea, tinerii s-au familiarizat cu tehnicile și metodele de căutare a unui loc de muncă, inclusiv prin utilizarea instrumentelor inovative de informare și căutare, au primit informații privind dezvoltarea unei afaceri, de la experți și persoane, care au reușit să construiască o carieră acasă.


În perioada 30 mai – 07 iunie 2019, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează și Tîrgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XVII-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret”. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load