Sandu, la întîlnirea cu reprezenteanții Patronatelor: Vom încerca să reducem povara fiscală

Sandu, la întîlnirea cu reprezenteanții Patronatelor: Vom încerca să reducem povara fiscală

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului, în cadrul căreia a discutat despre eliminarea schemelor de corupție și reducerea poverii fiscale, notează Noi.md.


Sandu a reiterat intenția autorităților de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranță angajatorilor în raport cu investițiile pe care aceștia le fac și a accentuat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.


,,Noi credem că sectorul privat este cel mai important din perspectiva creării locurilor de muncă și asigurării unor salarii mai mari cetățenilor. Totodată, trebuie să facem ordine în sectorul public, în special la întreprinderile de stat. Cînd vom reuși să eliminăm toate schemele de furt al banilor publici, cînd toți agenții economici vor achita impozite, astfel încît să avem suficiente resurse la buget pentru a onora toate plățile către cetățeni, sper să putem diminua povara fiscală pe mediul de afaceri”, a declarat ea.


De asemenea, în cadrul discuțiilor, Maia Sandu a menționat că Guvernul așteaptă din partea mediului de afaceri corectitudine și respect pentru angajați și consumatori.


La rîndul lor, reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă întreprinderile, venind cu o serie de solicitări către guvern pentru soluționarea unor chestiuni urgente. Reprezentanții patronatelor au accentuat necesitatea predictibilității ca principiu de bază al politicilor adoptate și a consultării mediului de afaceri, dar și stabilirea unor structuri instituționale clare și responsabile.


S-a mai discutat și despre importanța îmbunătățirii și creșterii relevanței învățămîntului profesional tehnic. În prezent Guvernul este în proces de elaborare a unui Plan de acțiuni pentru sprijinirea mediului de afaceri. 


Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova reprezintă interesele a aproximativ 3500 de agenți economici și 40 000 de angajați.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load