COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S.A. „Energocom” a prelungit contractul cu Centrala de la Cuciurgan

S.A. „Energocom” a prelungit contractul cu Centrala de la Cuciurgan

S.A. „Energocom” a prelungit contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu Centrala Electrică de la Cuciurgan pentru 3 luni de zile, cu posibilitatea de prelungire, pentru acoperirea a 100% din necesarul de consum și va procura energie electrică la un preț cu 9,0% mai mic decît prețul mediu aplicat în baza contractelor existente.

Contractul, valabil pentru perioada 01.04.2020 – 30.06.2020, a fost semnat în conformitate cu prevederile Dispoziției nr.4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de administrația Furnizorului central de energie electrică din Republica Moldova.

„La moment, în baza criteriilor tehnice, economice și financiare, ЗАО «Молдавская ГРЭС» este unicul producător de energie electrică capabil să acopere de sine stătător pe deplin necesitățile de energie electrică ale furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport pe perioada respectivă”, se arată în comunicat.


În contextul prevederilor aceleiași dispoziții, S.A. „ENERGOCOM” a încheiat contracte de furnizare a energiei electrice cu furnizorii reglementați de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuție și operatorul sistemului de transport pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire.

Toate contractele respective au fost transmise spre avizare către ANRE. Conform noilor condiții contractuale, începînd cu 01 aprilie 2020, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „Energocom” cît și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către agenții economici menționați va fi cu cca 9,0% mai mic decît prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, valabile pînă la 31 martie 2020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load