COVID-19 în MOLDOVA

Rusia va extinde lista exportatorilor de produse agricole moldovenești

Rusia va extinde lista exportatorilor de produse agricole moldovenești

Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a suplini lista exportatorilor de produse horticole moldovenești, și a produselor conservate și vinicole, precum și să mențină importul acestora fără taxe vamale și în 2020.

Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, menționînd că de acest lucru l-a asigurat în cadrul unei întrevederi oficiale de la Moscova cu ministrul Agriculturii al Federației Ruse, domnul Dmitrii Patrusev, transmite Noi.md.

Întrevederea lor a avut loc în cadrul participării la cea de-a 32-a ședință a Consiliului interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI.


Șefii ministerelor Agriculturii din Moldova și Rusia, care sînt și co-președinți ai Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, au discutat mai multe subiecte legate de îmbunătățirea relațiilor comerciale cu produse agroalimentare dintre țările noastre.

”Vestea bună este că partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a suplini lista exportatorilor de produse horticole moldovenești, dar și a produselor conservate și vinicole. Totodată, partea rusă ne-a asigurat că și în anul 2020, legumele, fructele, produsele conservate, dar și vinurile moldovenești vor intra pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale, ceea ce va permite producătorilor din Republica Moldova să economisească peste 300 milioane de lei”, a scris pe pagina sa de socializare Ion Perju.

Potrivit lui, un subiect aparte l-a constituit restabilirea relațiilor și comunicarea eficientă între instituțiile statale, din ambele țări, responsabile de asigurarea siguranței alimentare a țării. Menționăm că, pe parcursul ultimilor 6 ani, relațiile dintre aceste instituții, practic, au fost înghețate.

”Restabilirea relațiilor de colaborare între instituțiile de resort din Federația Rusă, ca partener strategic pentru Republica Moldova, va impulsiona atît schimbul comercial dintre țările noastre, cît și va influența considerabil asupra comunicării eficiente a mediului de afaceri și atragerea investițiilor rusești în sectorul agroalimentar din Republica Moldova”, a subliniat Ion Perju.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load