Rusia nu a acceptat pe teritoriul său prune și caise contaminate din Moldova

Rusia nu a acceptat pe teritoriul său prune și caise contaminate din Moldova

Loturi infectate de prune și caise din Moldova nu au fost acceptate pe teritoriul Rusiei, transmite Noi.md.

Informaţia este oferită de Rosselkhoznadzor, menționînd că specialiștii Oficiului Rosselkhoznadzor din regiunile Bryansk și Smolensk, au interzis importarea pe teritoriul Rusiei a unui volum total (incluzînd fructele din Moldova şi alte state) de aproximativ 102.376 tone de diferite produse de origine vegetală, motivul interdicţiei vizînd descoperirea de către specialiștii departamentului de obiecte de carantină.

Pentru a confirma specia, s-a efectuat eșantionarea. Astfel, examinările efectuate în laboratorul veterinar interregional Bryansk au confirmat infecția lotului de prune și caise provenite din Republica Moldova cu molia de codă estică (Grapholitha molesta Busck); în două loturi de piersici și un lot de nectarine de origine turcă, precum și într-un lot de cireșe și caise originare din Republica Serbia, s-a detectat ADN-ul agentului cauzator al putregaiului moniliozei brune (Monilinia Fructicola (Winter) Honey).

În conformitate cu legislația în vigoare, au fost luate măsuri stabilite pentru a preveni pătrunderea și răspîndirea dăunătorilor de carantină identificați pe teritoriul Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load