TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia este interesată de importul de butași de viță-de-vie din Moldova

Companiile din Rusia sînt interesate să importe material săditor de viță-de-vie din Moldova. Acest lucru a fost discutat în cadrul negocierilor susținute de reprezentanții Rosselhoznadzor în formatul unei conferințe video cu șefa Direcției Protecția Plantelor a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova Svetlana Lungu.

Astfel, în cadrul negocierilor reprezentanții Serviciului rus au informat despre interesul participanților ruși la activitatea economică externă pentru importul răsadurilor de struguri din Republica Moldova.

Părțile au convenit să coordoneze un program pentru inspecțiile video ale pepinierelor din Moldova în viitorul apropiat.

În același timp, întrevederea s-a axat pe identificarea bolii proliferării la măr (Candidatus Phytoplasma mali), un obiect de carantină pentru Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică, în cadrul unei expertize de laborator a probelor de părți vegetative, rădăcini și portaltoi de măr, selectați în timpul inspecției video Rosselhoznadzor în pepiniera moldovenească (municipiul Bălți, satul Sadovoe).

Reprezentanta ANSA Svetlana Lungu a declarat că asupra acestui fapt va fi efectuată o anchetă cuprinzătoare, ale cărei rezultate vor fi trimise imediat către Rosselhoznadzor.


La sfîrșitul întîlnirii, participanții și-au mulțumit reciproc pentru interacțiunea operațională, menționînd interesul reciproc pentru soluționarea problemelor actuale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load