Rusia apreciază parteneriatul cu Moldova printre proiectele sale naționale

Rusia apreciază parteneriatul cu Moldova printre proiectele sale naționale

Rusia examinează posibilitatea de a atrage parteneri din Moldova pentru a implementa o serie de proiecte naționale, inclusiv în domeniul exportului.


Potrivit presei ruseşti, despre aceasta a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Comisiei pentru Integrare Economică și Activitate Economică Externă, Andrei Spartak, în timpul ședinței de ieşire a Consiliului de Afaceri Ruso-Moldovenesc de la Kursk.


„În prezent, Rusia are proiecte naționale prioritare. Aici, pe mai multe domenii, este posibilă atragerea partenerilor noștri din Moldova pentru a soluţiona împreună sarcinile stabilite în cadrul proiectelor naționale. Aici, Camera de Comerț este gata să se alăture și să ajute", a menţionat Andrei Spartak.


Astfel, potrivit președintelui comitetului Camerei de Comerț și Industrie a FR, datorită sprijinului suplimentar pentru exporturile sale în cadrul proiectului național „Cooperare internațională și export ", Rusia va putea spori potențialul sectorului agrar și alimentar din Moldova prin modernizarea producției și furnizarea de echipamente agricole rusești. Este, de asemenea, studiată posibilitatea de a crea asociații mixte, orientate spre exporturile către țări terțe.


„La nivel regional, ne-am putea gîndi care dintre domeniile participării regionale la implementarea proiectelor noastre naționale ar putea fi implementate cu o anumită participare a partenerilor din Moldova”, a adăugat Andrei Spartak.


Proiectul național al Federației Ruse „Cooperare internațională și export " se axează pe creșterea ponderii exporturilor din industria prelucrătoare, a produselor și serviciilor agricole în structura PIB-ului pînă la 20%, precum și pe creșterea exporturilor de bunuri non-primare non-energetice pînă în 2024 cu 85% - pînă la 250 miliarde USD. Pentru perioada de pînă în anul 2024 se preconizează finanțarea proiectului național în valoare de aproape 1 trilion de ruble. Acesta este alcătuit din cinci proiecte federale: „Exportul industrial", „Exportul produselor agricole", „Logistica comerțului internațional", „Exportul de servicii" și „Măsurile sistemice pentru dezvoltarea cooperării internaționale și a exportului ".


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load