Rusia a refuzat intrarea în țară a peste 20 de tone de carne de vită și subproduse din Moldova

Rusia a refuzat intrarea în țară a peste 20 de tone de carne de vită și subrpoduse din Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit Direcției Rosselhoznadzor pentru regiunile Breansk, Smolensk și Kaluga, în special la punctual vamal Breansk "Art-Servis Klintsy", a fost sistată perfectarea lotului de carne de vită dezosată congelată și de subproduse de la întreprinderile din Republica Moldova.

Încărcătura cu greutatea totală de 20,5 tone a fost expediată destinatarului din regiunea Novgorod, însoțită de certificatele veterinare eliberate de serviciul veterinar de stat din Moldova, căruia i s-a cerut să confirme respectarea tuturor cerințelor în vigoare.

Cu toate acestea, în timpul controlului, inspectorii veterinari ai Direcției Rosselhoznadzor au stabilit că etichetele de marcare au fost aplicate pe ambalaj, astfel încît deschiderea ambalajului să poată fi efectuată fără a încălca integritatea etichetei de marcare.

Acest fapt este o încălcare a capitolului 22 al Cerințelor unice veterinare (sanitar-veterinare) impuse mărfurilor supuse controlului veterinar (supraveghere), deoarece nu exclude posibilitatea utilizării repetate a etichetei.


În acest sens, în ceea ce privește mărfurile menționate, s-a decis returnarea acestora expeditorului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load