Rusia a introdus un control sporit în privința cărnii de vită din Moldova

Rusia a introdus un control sporit în privința cărnii de vită din Moldova

Rosselkhoznadzor a introdus un regim de control de laborator sporit în privința cărnii de vită livrată Federației Ruse de către compania Technostel Kar LLC din Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit anunțului Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor), astfel de măsuri au fost luate în legătură cu găsirea primară a unor substanțe interzise și nocive în carnea de vită furnizată de această companie. În particular, a fost detectată o cantitate mai mare decît cea admisibilă de microorganisme mezofile aerobe și opțional anaerobe.

În acest sens, Rosselkhoznadzor a introdus un regim de control de laborator sporit a produselor furnizate în Rusia de către Tehnostel Kar LLC din Moldova, hotărînd totodată că, în luarea probelor și continuarea utilizării produselor acestei companii, este necesar să se țină cont de cerințele Procedurii comune pentru inspecție comună și eșantionarea produselor care fac obiectul unui control veterinar (supraveghere), aprobat prin Decizia Consiliului Comisiei Economice Eurasiatice.

"Technostel Kar" (Hîncești) se ocupă cu sacrificarea cornutelor mari și mici, a porcilor, cailor, tăierea carnii de vită, miel, de cal. În afară de aceștia, au permiunea de a livrara carne de vită în Federația Rusă și alte două întreprinderi din Moldova: Hanuco (județul Drochia, s. Petreni) și Mistor-Bras (Călărași, satul Nișcani).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load