COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a inaugurat transportul feroviar de marfă către Crimeea

Rusia a inaugurat transportul feroviar de marfă către Crimeea

Rusia a dat startul marţi la transportul feroviar de marfă pe podul cel mai lung din Europa care o leagă de Crimeea, peninsulă ucraineană ocupată şi anexată în urmă cu şase ani de Federaţia Rusă, transmite DPA.

Noua legătură feroviară de marfă, via podul Crimeei, cu o lungime de 19 km, ar urma să reducă costurile mărfurilor transportate din Rusia continentală cu pînă la 50 la sută, potrivit ministrului transporturilor rus Evgheni Ditrih.

Economia Crimeei, care se bazează în mare parte pe turism, este greu încercată de la anexarea controversată, ca urmare a sancţiunilor severe impuse de Ucraina şi Uniunea Europeană.

Ministrul Ditrih a salutat inaugurarea transportului feroviar de marfă spre peninsulă, calificînd evenimentul drept o 'nouă etapă pe calea dezvoltării economice a Crimeei', conform agenţiei ruse de presă Interfax.

Podul, care se întinde peste strîmtoarea Kerci, ce leagă Marea Neagră de Marea Azov, pleacă din oraşul continental rus Taman pînă în Peninsula Crimeea, conectată geografic cu partea continentală a Ucrainei.

Rusia prevede să transporte circa 13 milioane de tone de mărfuri pe an via podul Crimeei, compus din două părţi - partea rutieră şi cea feroviară.

Porţiunea rutieră a fost deschisă în urmă cu doi ani, după ce a fost construită timp de doi ani. Transportul de pasageri pe calea ferată a început pe podul Crimeei anul trecut, în timp ce la segmentul pentru trenurile de marfă se mai lucra încă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load