Rezultatele comerțului exterior al Transnistriei

Rezultatele comerțului exterior al Transnistriei

În Transnistria s-a observat o creștere constantă a comerțului exterior. Acest lucru a fost anunțat de către Comitetul Vamal al nerecunoscutei RMN, care a făcut bilanțul preliminar al anului 2017.


Potrivit statisticilor vamale, cifra de afaceri în comerțul exterior al Transnistriei în 2017 a crescut cu 16% comparativ cu anul 2016, importul de mărfuri a crescut cu 13%, în timp ce exporturile au crescut cu 20%, relatează NOI.md.


Cu excepția importului de gaze naturale și exportului de energie electrică, cifra de afaceri a comerțului exterior al Transnistriei a crescut în 2017 cu 38% și s-a ridicat la 1,3 miliarde de dolari. În același timp, importurile de bunuri au crescut cu 29%, iar exporturile cu 52%. Se înregistrează o creștere cu 45% a exporturilor de bunuri transnistrene în Federația Rusă.


Un impact semnificativ asupra creșterii activității comerțului exterior al Transnistriei l-a avut creșterea volumelor de producție a SA Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM), în 2017, pînă la 8 ori în comparație cu cele din 2016. Totodată, importurile efectuate de UMM au crescut de 5 ori, exportul – de 14 ori.


Valoarea totală a plăților colectate la buget de către autoritățile vamale ale Transnistriei în 2017 a crescut comparativ cu anul precedent cu 41%, iar obiectivul stabilit pentru autoritățile vamale pentru 2017 a fost depășit cu 52%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load