TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reprezentanții ”Opora Moldova” s-au întîlnit cu ministrul Agriculturii. Ce propuneri au fost discutate

Reprezentanții ”Opora Moldova” s-au întîlnit cu ministrul Agriculturii. Ce propuneri au fost discutate

Problemele cu care se confruntă producătorii autohtoni au fost puse astăzi în discuție în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii, Ion Perju, cu reprezentanții Asociației businessului mic și mijlociu ”Puterea Moldovei” (Опора Молдовы).

Asociația, condusă de Nicolae Pascaru, a înaintat mai multe propuneri menite să sprijine producătorii autohtoni și să faciliteze accesul lor la procesul de achiziții publice. Membrii Asociației au propus să fie adoptată o strategie în acest sens, astfel ca toate achizițiile publice pentru alimentația copiilor din școli și grădinițe, spitale, penitenciare, să fie contractate de la producătorii autohtoni. Ei au înaintat propunerea de a stabili anumite plafoane de achiziție, ca în maxim 1-2 ani să se ajungă la o cotă minimă de 50% de produse fabricate în R.Moldova, care vor ajunge în instituțiile sus-menționate.


Reprezentanții Asociației și conducerea Ministerului Agriculturii au optat pentru ca Moldova să devină nu doar un exportator de materie primă, dar și de produs final.

În cadrul întîlnirii a fost abordată și problema ecologică, în mod special funcționalitatea stațiilor de epurare de la Rezina, Soroca, Criuleni, Strășeni.

Părțile au convenit să organizeze periodic astfel de consultări cu Ministerul Agriculturii pe diferite domenii de activitate.

La reuniunea de astăzi au participat președintele „Opora Moldova”, Nicolae Pascaru, vicepreședintele Asociației, Victor Trifoi, președintele Mișcării pentru Dezvoltare Ecologică - Ecodava, Igor Sîrbu; Vicepreședintele Asociației Producătorilor și exportatorilor Plantelor medicinale și fructelor de pădure, Dumitru Chitoroaga.

Anterior, organizația recent formată - ”Opora Moldova” a înaintat autorităților o serie de propuneri pentru susținerea producătorilor și prestatorilor de servicii din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load