TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reprezentanții companiilor din sectorul HoReCa anunță proteste

Reprezentanții companiilor din sectorul HoReCa anunță proteste

Reprezentanții unor companii din sectorul HoReCa spun că îşi vor întrerupte activitatea, la începutul săptămînii viitoare, de la ora 10.00 pînă la 10:30, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a reveni la cota TVA de 20%.

Ministerul Finanțelor a anulat cota redusă a TVA de 10% şi a dispus revenirea la 20% TVA pentru livrările efectuate de către agenţii economici care activează în sectorul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele), transmite Mold-Street.com.


Preşedinta Asociaţiei restaurantelor şi a localurilor de agrement din Moldova (MĂR), Aneta Zasaviţchi, afirmă că în urma deciziei Guvernului mulţi reprezentanţi ai sectorului HoReCa nu vor mai putea activa, iar efectele ar putea fi grave.

Totodată, antreprenorii au anunțat că marți, 13 august, la ora 9.30, vor protesta în fața Parlamentului, împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa.

Potrivit lor, creșterea TVA-ului va aduce daune considerabile pentru HoReCa și pentru toată țara; afaceri care se vor închide, salarii mai mici pentru angajați, reduceri de personal, nu vor apărea noi localuri.

"Vor avea de suferit toți, de la cei care au investit în afaceri, pîna la, angajați, furnizori, parteneri, clienți, turiști, etc., și bugetul statului, unde nu vor ajunge mai mulți bani așa cum argumentează autoritățile. Noi vrem să trăim și să lucrăm acasă! Nu ne lipsiți de acest drept prin deciziile politice pe care le luați!", se arată într-o declarație a oamenilor de afaceri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load