COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reprezentanții a 16 mari companii germane vor sosi la Chișinău

Reprezentanții a 16 mari companii germane vor sosi la Chișinău

Igor Dodon s-a întîlnit, la München, cu directorul executiv al Comitetului de est al economiei germane Michael Harms.

În timpul conversației, șeful statului a subliniat rolul semnificativ al Germaniei ca unul dintre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova și unul dintre investitorii activi în economia țării noastre, relatează aif.md

În același timp, el a menționat că în ianuarie-septembrie 2019, volumul livrărilor de bunuri moldovenești în Germania a crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, deși importurile din această țară depășesc în continuare exporturile noastre. Președintele a salutat faptul că în Moldova există aproximativ 430 de întreprinderi cu capital german, iar investiția lor depășește 770 de milioane de lei.

Părțile au discutat și despre vizita reprezentanților a 16 mari companii germane la Chișinău, preconizată pentru sfîrșitul lunii martie, în scopul participării la un forum, care va întruni şi conducerea superioară a Republicii Moldova.


- În opinia noastră, acest eveniment va oferi un impuls bun cooperării bilaterale, a spus Igor Dodon.

De asemenea, şeful statului l-a informat pe interlocutorul german despre proiecte de investiții strategice anunțate de conducerea Moldovei în domeniul transporturilor, energiei, logisticii, tehnologiei informației și alte domenii prioritare. El a încurajat comunitatea de afaceri germană să investească în aceste proiecte și în alte proiecte.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load