TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Regulile de exportare a fructelor în containere maritime, incluse într-un ghid

Regulile de exportare a fructelor în containere maritime, incluse într-un ghid

Exportatorii de fructe vor putea exporta în siguranță în containere maritime urmînd recomandările incluse în Ghidul bunelor practici privind exportul fructelor proaspete în containere frigorifice, elaborat de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.


Ghidul a fost prezentat producătorilor de fructe din Moldova interesați în exportul de fructe proaspete pe piețe îndepărtate, cum sînt cele din Golful Persic, Africa de Nord, Bangladesh, India. Publicația a fost elaborată în baza experienței exportatorilor care au expediat în containere maritime frigorifice fructe și struguri de masă în Orientul Mijlociu.


Potrivit Secretarului de Stat, Alexandru Dubălari a participat la evenimentul de prezentare a publicației și a comunicat că ghidul este un instrument foarte util și eficient ce va contribui decisiv la promovarea exporturilor de producție vegetală autohtonă pe piețele internaționale.


Potrivit Asociației Moldova-Fruct, piețele îndepărtate oferă tot mai multe oportunități pentru fructele produse în Republica Moldova. Dacă în 2016 au fost înregistrate doar cîteva încercări de export în Emiratele Arabe și Bangladesh, atunci în 2018 au fost livrate circa 1000 tone de mere în India, Bangladesh, Irak, India, Arabia Saudită, Bahrain, Qatar și Israel.


Cea mai eficientă și sigură metodă de transport către aceste piețe sînt containerele frigorifice maritime. Durata transportării este de la 20 la 45 de zile. Din aceste considerente este necesară respectarea unor reguli stricte pentru ambalarea, paletizarea, setarea temperaturii și umidității optime, ventilarea adecvată pentru a garanta calitatea fructelor expediate din Moldova pînă la consumatorul final. Toate acțiunile ce urmează să fie întreprinse la momentul încărcării și pe parcursul transportării fructelor proaspete sînt expuse în ghidul prezentat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load