COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recoltarea merelor în Moldova, împiedicată de precipitații și răcirea vremii

Recoltarea merelor în Moldova, împiedicată de precipitații și răcirea vremii

Ploile moderate și o scădere bruscă a temperaturii atmosferice pînă la -5C pe vreme de noapte sînt așteptate aproape peste tot în Moldova săptămînă curentă.

Potrivit experților, vremea va împiedica și va tergiversa finalizarea campaniei de recoltare în livezile de mere din țară, în condițiile în care pe copaci a rămas încă aproximativ 10-15 la sută din recolta care la începutul perioadei de recoltare a soiurilor de toamnă se estima la 675 de tone.

În ultima săptămînă a lunii octombrie recolta nu a fost culeasă doar în cîteva livezi de mere din nordul Moldovei. În centrul și la sudul țării recoltarea s-a finalizat încă la mijlocul lunii. În ultimul rînd, potrivit conducătorilor gospodăriilor agricole pomicole, recolta este culeasă din livezi mai puțin îngrijite, precum și din livezile care au avut de suferit de pe urma grindinei. Ponderea majoră a livezilor cu recolta neculeasă îi revine plantațiilor de mere Idared și Florina.


Agronomii de la întreprinderile pomicole mai menționează de asemenea că precipitațiile nu numai vor împiedica, dar și vor tergiversa finalizarea recoltării. După ce vor înceta ploile în mod normal fructele ar trebui să se usuce cîteva zile pe copaci. Iar după recoltare ele nu pot fi păstrate perioade îndelungate, astfel aceste produse urmează să fie vîndute cît mai curînd posibil. Ținînd cont de acești factori, pomicultorii consideră că practic întregul volum de mere culese de pe copaci la finele lunii octombrie și în noiembrie va merge la procesare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri