Realizările vinificatorilor moldoveni în 2017

Realizările vinificatorilor moldoveni în 2017

În anul 2017, vinurile moldovenești au câștigat peste 300 de medalii, aproximativ 60% dintre ele fiind de aur și 10% - din categoria Grand Gold.


Datele au fost prezentate de către reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Protecției Mediului, vorbind despre succesul vinificației moldovenești obținute anul trecut, relatează NOI.md.


Reprezentanții Ministerului au mai remarcat că geografia exporturilor vinurilor moldovenești s-a extins la peste 40 de țări ale lumii.


În plus, Ziua Națională a Vinului 2017 a reunit sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie” un număr record de 47 de producători autohtoni de vinuri și divinuri, inclusiv 12 producători mici și 3 vinării emergente.


Totodată, peste 30 de produse vitivinicole expuse la sărbătoare au fost lansate în premieră. Volumul loturilor certificate de vinuri cu indicație geografică protejată a ajuns la 2.939.000 de litri. De asemenea, a fost lansat Registrul vitivinicol al Republicii Moldova, pe moment fiind deja înregistrate peste 74 de unități vinicole și 24.739 de plantații viticole.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load