Raportul Kroll-2, acum disponibil și în limba rusă

Raportul Kroll-2, acum disponibil și în limba rusă

Cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind investigarea fraudelor majore comise în băncile din Moldova a fost pus la dispoziția publicului în limba rusă.

Acesta a fost tradus în limba rusă la cererea omului de afaceri Veaceslav Platon, pentru ca să se familiarizeze cît mai mulți oameni cu rezultatele investigației Kroll. În al doilea raport, detectivii au demonstrat că furtul a fost coordonat și condus de grupul de companii ale afaceristului cu o reputaţie dubioasă Ilan Șor.

Dar beneficiarii finali ai furtului rămîn încă necunoscuți. Premierul Pavel Filip a spus mai tîrziu că „90% dintre cei menționați în acesta (raport) sînt absolut cinstiți”. Astfel, Filip a explicat de ce în raportul publicat Kroll-2 este menționat doar Șor, nu și alții.

Reamintim că anterior avocații lui Veaceslav Platon au cerut instanței să anexeze la cazul Platon primul raport al companiei Kroll. Procurorii însă s-au opus, pentru că nu aveau traducerea raportului. Apoi, la cererea lui Platon, primul raport al detectivilor străini a fost tradus și prezentat publicului moldovenesc.

Al doilea raport Kroll în limba rusă este publicat în continuare:

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load