COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Puterea Moldovei” - pentru drepturile businessului mic și mijlociu (VIDEO)

”Puterea Moldovei” - pentru drepturile businessului mic și mijlociu (VIDEO)

Organizația "Puterea Moldovei" (”Опора Молдовы”), a menționat deschiderea autorităților actuale pentru business și dorința de a rezolva problemele sale și va coopera strîns cu ei pentru dezvoltarea în special a întreprinderilor mici și mijlocii, atragerea în țară a unor noi investitori, întoarcerea oamenilor de afaceri moldoveni, care din diferite motive au părăsit mai devreme țara noastră, din cauza condițiilor complicate de a desfășura afaceri.

Despre acest lucru a declarat pentru portalul Noi.md vicepreședintele Asociației Obștești de dezvoltare a businessului mic și mijlociu ”Опора Молдовы”, Victor Trifoi.


El a reamintit că, în timpul conducerii fostelor guvernări, întregul business din țară era foarte "presat" și o dezvoltare a afacerilor practic nu exista.

"Funcționau cu succes doar acele companii care erau sub conducătorii precedenți. Organizația noastră a fost creată pentru a nivela această situație cu actualii conducători, mai ales că noi vedem dorința lor de a merge în întîmpinarea businessului și începem să dezvoltăm relații constructive", a spus Victor Trifoi.

Potrivit lui, organizația "Опора Молдовы" se ocupă mai mult de problemele businessului mic și mijlociu. "Acesta reprezintă pilonii businessului nu doar în Moldova, dar și în întreaga economie mondială. O astfel de organizație există și în Rusia, unde ocupă poziții de frunte, se manifestă foarte bine", a menționat Victor Trifoi.

El a subliniat că organizația "Опора Молдовы" va oferi businessului tot sprijinul necesar, inclusiv juridic, logistic, îi va promova interesele în structurile de stat. "Toate acestea vor avea loc prin intermediul organizației noastre. Vom ajuta întreprinderile mici și mijlocii în toate privințele", a declarat vicepreședintele Asociației Obștești de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii.

El a reamintit că noul guvern a întreprins deja o serie de pași importanți pentru a sprijini dezvoltarea businessului.

"Am auzit deja de la guvern despre planurile de lichidare a Poliției economice. Desființarea ei este primul și cel mai important pas pentru facilitarea activității businessului. Vom interacționa activ și cu Serviciile vamale din Moldova și Rusia pentru a ușura condițiile de lucru a businessmenilor ruși și moldoveni, a rezolva problemele cu care se confruntă aceștia. Vom lucra cu businessmenii moldoveni și ruși, le vom oferi servicii juridice și alte servicii, le vom face lobby și le vom promova interesele", a subliniat Victor Trifoi.

"Noi luăm ca bază modelul de lucru în Rusia, unde organizația "Opora Rossii" este o platformă pentru un dialog profesional eficient a proprietarilor și directorilor de întreprinderi mici și mijlocii cu reprezentanții autorităților. Acest model funcționează cu succes în Rusia și noi intenționăm să-l aplicăm în Moldova. Vom pune accent pe susținerea oamenilor de afaceri ruși care vin în țara noastră și a businessului moldovenesc care are probleme legate de structurile de stat. Sperăm că statul va coopera eficient cu noi. Noi avem deja foarte multe contracte. Comunicăm permanent cu toate ministerele", a declarat vicepreședintele Asociației Obștești de dezvoltare a businessului mic și mijlociu.

Potrivit lui, organizația va contribui, printre altele, la îmbunătățirea legilor menite să ofere ajutor și sprijin pentru dezvoltarea businessului.

"Avem multe legi privind atragerea investițiilor. Aceeași lege cu privire la acordarea cetățeniei în schimbul investițiilor. Aceasta este una dintre legile pe care le vom lua în considerare. Plănuim o mulțime de pași și acțiuni pentru a întoarce în țară oamenii de afaceri. Dacă în țară vor fi create condițiile necesare, businessul se va reîntoarce în Moldova, se vor întoarce cei care fie au fost dați afară din țară, fie singuri au plecat. Trebuie de creat astfel de condiții, încît în țară să revină oamenii, oameni de afaceri, pentru ca noi să putem dezvolta businessul în ritmuri mai mari, pentru că acum avem acea libertate, pe care nu am avut-o înainte, și acesta este unul dintre cei mai importanți factori de dezvoltare a businessului", a conchis Victor Trifoi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load