COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pușcuța: Pentru HoReCa este preconizat un ajutor din partea statului

Pușcuța: Pentru HoReCa este preconizat un ajutor din partea statului

Acest sector a primit o lovitură distrugătoare în condițiile pandemiei. Întreprinderile au fost închise, oamenii au rămas fără locuri de muncă. Și pentru a-i menține pe linia de plutire, statul a luat măsuri de susținere în primul rînd în domeniul politicii fiscale și TVA.

Despre aceasta a relatat în cadrul emisiunii "Problema principală" cu Iulia Fiodorova la NTV Ministrul Finanțelor al RM, Sergiu Pușcuța, transmite enews.md

"HoReCa este unul dintre sectoarele care a suferit foarte mult și încă suferă din cauză consecințelor acestei crize economice și din cauza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de a le suspenda activitatea. Dar, începînd cu data de 27 aprilie va fi permisă treptat reluarea unor activități. Totul depinde de numărul celor infectați", a subliniat ministrul.

Pușcuța a menționat că pentru această ramură statul va subvenționa cu 100% toate deducerile fiscale referitoare la salariile lucrătorilor, care se află în șomaj tehnic forțat sau în șomaj.


"Inclusiv și pentru HoReCa este prevăzut un program în care statul își asumă 100% din subvențiile la creditele care vor fi luate de întreprinderi în perioada 1 mai-31 decembrie a acestui an. Amintesc că pentru ei Guvernul a propus Parlamentului să modifice cota TVA: s-o micșoreze de la 20% la 15%", a menționat Pușcuța.

Pușcuța consideră că toate acestea sînt pași esențiali în vederea susținerii acestei industrii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load