COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Proiectul “Prima Casă” devine mai accesibil

Proiectul “Prima Casă” devine mai accesibil

Proiectul care prevede extinderea programului “Prima Casă” va fi aprobat de Guvern săptămîna viitoare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Colegiului Ministerului de Interne, unde a fost prezentat raportul de activitate al MAI pentru 2019.

Șeful Executivului a oferit cîteva detalii despre noile prevederi. “Pentru polițiști, medici, pedagogi, care vor activa în sectorul rural și în centrele rationale va fi compensare în cadrul programului Prima Casă de 100 %.”, a spus Chicu.

Premierul a explicat că astfel Guvernul încearcă să oprească exodul moldovenilor. „Vrem să venim cu acțiuni care poate parțial vor rezolva problemele ce țin de locuința polițiștilor”, a explicat premierul.


Guvernul a pregătit un proiect, care prevede extinderea programului „Prima Casă”. Potrivit documentului, vîrsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de program va crește de la 45 la 50 de ani, iar contribuţia iniţială va fi de numai 5% din costul creditului.

Potrivit ministerului Finanțelor, pînă în prezent, prin intermediul programului au fost procurate 4042 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,019 miliarde lei, iar suma totală a garanțiilor active este de 1,009 miliarde lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load