COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proiecte de legi care vizează siguranța alimentară a țării, votate în Parlament

Proiecte de legi care vizează siguranța alimentară a țării, votate în Parlament

Deputații din fracțiunea PSRM au inițiat mai multe proiecte de lege care au menirea să asigure siguranța alimentară a țării. Documentele au fost votate în sesiunea de primăvară-vară și ele deja dau efecte. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Radu Mudreac, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit parlamentarului, beneficiari ai acestor legi sînt consumatorii din Moldova. Astfel, potrivit unor modificări operate la Legea privind siguranța alimentelor, a fost micșorat termenul de valabilitate la import a produselor alimentare a căror termen de valabilitate stabilit de producător este mai mic de 30 de zile.

”TIR-urile cu produse alimentare staționau la intrarea în țară pentru că a fost o scăpare a guvernului precedent. Produsele alimentare, ușor alterabile, cu un termen de pînă la 30 de zile nu aveau dreptul ca să intre în Moldova. Cu atît mai mult, staționau și întreprinderile care importau materia primă. Era o problemă că puteam ajunge cu rafturile goale”, a declarat Mudreac.


Un alt proiect cu privire la siguranța alimentară promovat de PSRM a fost cel cu privire la marcarea produselor. Potrivit documentului, pe ambalaj a fost introdusă și data producerii alimentului.

”Era exclus termenul de producere și se menționa termenul de valabilitate. Astfel, se crea o confuzie pentru consumatori, pentru că nu știau care este gradul de prospețime a produsului”, a spus Mudreac.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load