COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Programul „Prima Casă” va avea continuitate

Programul „Prima Casă” va avea continuitate

Programul „Prima Casă” va continua atît timp cît acesta este în beneficiul cetățenilor și este efectuat într-un cadru de prudență fiscală. Declarația a fost făcută vineri, 12 iulie, de ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița, informează MOLDPRES.

Ministrul a afirmat, la o conferință de presă, că statul continuă să-și onoreze angajamentele pentru program și a spus că ar vrea să aibă o întrevedere cu beneficiarii acestuia pentru a stabili acțiunile ce trebuie întreprinse în viitor. „Toate proiectele care vor fi implementate, vor fi analizate prin prisma a două principii: dacă acesta este în favoarea cetățeanului și dacă este eficient din perspectiva cheltuirii banului public”, a precizat Gavrilița.

Ministrul a mai prezentat prioritățile instituției pe care o conduce pentru perioada următoare. Potrivit sursei citate, pentru Ministerul Finanțelor este important în prezent să definitiveze rectificarea bugetului și să adopte toate angajamentele asumate în relația cu FMI.


„Toate autoritățile vor lucra pentru îndeplinirea angajamentelor de care depind debursarea resurselor din partea partenerilor străini. O prioritate este creșterea capacității de absorbție în privința proiectelor de investiții capitale. Avem foarte multe împrumuturi și granturi din partea partenerilor externi pe care din păcate nu le executăm”, a spus Gavrilița.

Totodată, Ministerul Finanțelor va depune eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil și orientat spre cetățeni și spre antreprenori, care „trebuie să înțeleagă că impozitele trebuie achitate”, a conchis ministrul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load