Programul granturilor, acordate întreprinderilor mici și mijlocii, începe să funcționeze în Găgăuzia

Programul granturilor, acordate întreprinderilor mici și mijlocii, începe să funcționeze în Găgăuzia

În autonomia găgăuză a fost dat startul programului de granturi, acordate pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.


Informațiile au fost comunicate la Comrat, în cadrul briefingului depresă de către șefa Direcției Generale de Dezvoltare Economică a Găgăuziei, Tatiana Doncev.


Potrivit spuselor Tatianei Doncev, vor putea solicita acordarea granturilor întreprinderile individuale, gospodăriile țărănești, societățile cu răspundere limitată și întreprinderile cu alte forme de proprietate înregistrate în Găgăuzia și care nu dețin o cotă de stat în capitalul lor.


"Domeniile prioritare pentru finanțare vor fi: agricultura, prelucrarea produselor agricole, producerea produselor alimentare și nealimentare, urmărindu-se totodată obiectivul de deschiderea cît mai multor locuri de muncă. Banii vor putea fi investiți în achiziționarea de echipamente și piese de schimb pentru afacerea curentă sau pentru înființarea unei afaceri, cumpărarea de puieți, semințe, animale de prăsilă", a spus Tatiana Doncev.


Banii nu vor putea fi cheltuiți pentru plata datoriilor salariale, împrumuturile bancare și nu va fi posibilă includerea acestora în activele circulante. Aceste fonduri vor fi transferate direct furnizorului de bunuri și servicii, achiziționate cu fondurile nerambursabile, de către Comitetul Executiv al Găgăuziei.


Cererile de la antreprenori vor fi primite de Direcția Generală de Dezvoltare Economică pînă pe data de 16 aprilie 2018, inclusiv. Lista agenților economici, selectați pentru participarea la program, va fi publicată pe site-ul oficial al Găgăuziei gagauzia.md.


Concomitent, Comitetul Executiv al Găgăuziei își rezervă dreptul de a monitoriza activitățile beneficiarului subvenției timp de trei ani și de a verifica periodic disponibilitatea echipamentului achiziționat în cadrul companiei, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load