COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prognoze negative pentru HoReCa. 15% localuri riscă să nu se mai redeschidă după criză

Prognoze negative pentru HoReCa. 15% localuri riscă să nu se mai redeschidă după criză

Prognoze sumbre pentru domeniul HoReCa. Aproape 15 la sută dintre localuri riscă să nu se mai redeschidă după criza provocată de COVID-19.

sînt estimările făcute de unii reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement, la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Pot să presupun că vor fi 10-15% din numărul total al restaurantelor şi barurilor care se vor închide. Unii încearcă să vîndă afacerea, dar asta tot nu este o soluţie", a spus proprietarul unei reţele de restaurante, Dumitru Cebotarescu.

Chiar şi aşa, după reluarea activităţii administratorii localurilor vor trebui să respecte mai multe măsuri de precauţie.

"Clienţii ar trebui să îndeplinească anumite anchete la intrare şi trebuie să le fie măsurată temperatura. În Europa sînt instalate construcţii pentru separarea meselor în localuri", a spus expertul internaţional în Sănătate, Ala Tocarciuc.


Totodată, expertul i-a îndemnat pe oameni să poartă măşti, inclusiv în localuri.

"Dacă o persoană este purtător al virusului şi nu cunoaşte despre acest lucru, dar poartă mască, şi dacă vă întîlniţi cu un astfel de om şi, de asemenea, purtaţi mască, atunci riscul contaminării este de doar 1,5%", a spus expertul internaţional în Sănătate, Ala Tocarciuc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load