COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Producătorii de pomușoare din Moldova revin la comerțul online

Producătorii de pomușoare din Moldova revin la comerțul online

Pe fundalul înrăutățirii situației privind COVID-19 în Moldova, producătorii de pomușoare revin la comerțul online.

După cum au comunicat experți EastFruit, potrivit reprezentanților Asociației producătorilor de pomușoare "Pomușoarele Moldovei", pe fondul înrăutățirii situației epidemiologice în țară și, ca rezultat, a reducerii timpului de muncă, precum și înăspririi controlului asupra activității în piețele alimentare din oraș, traficul vizitatorilor este în scădere.

Nu a adus creșterea așteptată a vînzărilor de pomușoare nici reluarea activității (în format limitat) a sectorului HoReCa. Probabil că în acest caz are importanță și reducerea veniturilor populației și prudența elementară a cumpărătorilor speriați de știrile proaste.


În această situație, unii fermieri care au reușit să obțină o bază stabilă de clienți pe rețelele de socializare în timpul inactivității sau cei care au folosit serviciile de livrare a produselor la domiciliu, au hotărît să reia această practică de vînzări.

Potrivit președintelui Asociației, Anneta Ganenko, în primăvară și la începutul verii a apărut un grup relativ mic, dar destul de activ de fermieri, care realizează prin precomenzile online în fiecare zi, pînă la cîteva sute de kilograme de pomușoare. Prețurile la produse în acest format de comerț sînt puțin mai mari și mai stabile decît în piețe. După deschiderea piețelor volumele de vînzări au scăzut ușor acolo, dar acum probabil vor începe să se redreseze.
Mai ales că, pe măsura instalării în Moldova a vremii foarte călduroase, o anumită categorie de consumatori, inclusiv cei care au apreciat comodității serviciului de livrare a pomușoarelor la domiciliu, la comandă prealabilă, vor continua să-l folosească mai activ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load