COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Producătorii de fructe din R. Moldova participă la un Forum specializat la București

Producătorii de fructe din R. Moldova participă la un Forum specializat la București

Un grup de producători de fructe din Republica Moldova participă joi, 21 noiembrie, la Forumul RO Fruit and Vegetables Show, organizat la București.

Forumul RO Fruit and Vegetables Show a reunit actori importanți din industria fructelor și legumelor cum sînt rețelele comerciale și HoReCa, producători, importatori, distribuitori și furnizori de soluții și servicii. Producătorii moldoveni vor participa și la o conferință în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai actuale tendințe de pe piața românească, dar și vor discuta și negocia cu potențiali parteneri români în cadrul unor întîlniri individuale, notează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, director departament în cadrul Asociației „Moldova Fruct”, de cîțiva ani România este pe locul doi în topul piețelor de export pentru fructele moldovenești. „Relațiile comerciale sînt în ascensiune, iar mesajul cu care am venit la acest eveniment este că sîntem extrem de interesați de a menține acest trend. Piața României este una foarte dinamică, consumatorii devin tot mai educați și mai conștienți, iar producătorii moldoveni trebuie să facă față schimbărilor”, spune Adrian Cojocaru.


Participarea antreprenorilor moldoveni la Forum este susținută de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Republica Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de fructe pe piața românească. Pînă la 1 noiembrie 2019, România a importat peste 13 mii tone de struguri, 12 mii tone de prune și 3 mii tone de mere din Moldova, cifrele fiind în creștere comparativ cu anii precedenți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load